EQUS FILM

Een ongewoon film-en video productiehuis.

Alles begint met een ’reason why’. EQUS FILM is een ongewoon film-en videoproductiehuis omdat wij een ‘profit for purpose’-structuur hanteren. Dat betekent dat wij een percentage van onze winst herinvesteren in onze EQUS ACADEMY waar wij nieuw talent een kans geven om hun eerste stappen te zetten in de filmindustrie. Wij vinden het belangrijk dat nieuw talent een kans krijgt omdat vaak zij met prachtige en vernieuwende ideeën komen.

Met de makers uit ons netwerk maken we zowel artistieke korte films als commerciële content, zoals webseries, social media content, documentaires en tv-commercials. We doen dit voor klanten als KLM, advocatenkantoor Kennedy van der Laan, PETS PLACE en stichting Villa Pinedo.

Door onze geschiedenis in het maken van no-en low budget korte films hebben wij een andere blik op geld verdienen. Wij maken zoals gezegd Profit for Purpose; EQUS herinvesteert in zijn eigen EQUS ACADEMY die tot doel heeft om de kunst van de korte film te behouden. De Academy streeft er naar om deze korte films in eigen beheer te maken met additionele bijdragen van partners en sponsoren. Tegelijkertijd functioneert de Academy als kweekvijver voor nieuw talent. Deze tripod-bedrijfssctructuur van ons Netwerk, Creative Commercial en de Academy, zorgt voor onderlinge samenhang en groei binnen en buiten het netwerk waar ook onze klanten van profiteren.

Een selectie van onze producties treft u aan op de pagina ‘portfolio’.

En wellicht leuk om te weten; alle foto’s op onze website zijn stills uit onze korte films-en commercials.