News

Regisseur Ayla van Kessel gaat de nieuwe korte film van Ronald Giphart en zijn dochter regisseren!!!

Met gepaste trots mogen wij de regisseur van onze komende korte film presenteren: Ayla van Kessel!
Ayla zal de regie op zich nemen van de korte film die één van Nederlands beste schrijvers Ronald Giphart samen met zijn dochter Tip Lammes schrijft.
Ayla is een talentvolle regisseur die studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en de prachtige korte film “Eredaad” maakte, geïnspireerd op het leven van de WOII-verzetsstrijder Hannie Schaft (het meisje met het rode haar).
Aangezien het verhaal over sterke vrouwelijke karakters gaat, wilden we heel graag dat een vrouw de regie op zich zou nemen en we zijn heel blij met de keuze voor Ayla!
Stay tuned voor de volgende stap in het productieproces.

Lees meer

PRIMEUR

PRIMEUR!!
Hoewel we nog druk in de post-productie zitten van onze korte film Komt een man bij de Bakker van Marijn Liek met in de hoofdrol THOMAS VAN LUYN en Lizelotte van Dijk, zijn we nu alweer aan het vooruitkijken naar de toekomst.
Met enorme trots kunnen we melden dat de volgende korte film van EQUS FILM geschreven zal worden door de beroemde, geweldige en super sympathieke schrijver RONALD GIPHART en zijn talentvolle dochter Tip Lammes. Vader en dochter werken voor het eerst samen en dit zal niet alleen een prachtig script, maar zeker ook een prachtige film opleveren. Stay tuned voor meer informatie over deze unieke samenwerking
.

Lees meer

Nieuwe korte film met Thomas van Luyn

We beginnen 2022 goed met de productie van de korte film KOMT EEN MAN BIJ DE BAKKER. Niemand minder dan Thomas van Luyn zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Komt een man bij de bakker is een korte en absurdistische film over Peter. Hij is verliefd op het meisje dat bij de bakker werkt en gaat daar vandaag wat bestellen. Hij heeft last van keuzestress en wilt de juiste bestelling plaatsen om indruk op haar te maken. De film is geschreven en geregisseerd door Marijn Liek die zich met dit script voor het eerst op het schrijvers-en regievak stort. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen omdat Marijn al vele jaren bij EQUS FILM verantwoordelijk is voor alle korte films die wij onder ons label Equs Academy hebben gemaakt.

 

Lees meer

De Overkammer op het NFF

Een korte film maken in een zeer turbulent jaar was waarachtig geen makkelijke opgave. Maar dankzij de volhardendheid van de geweldige regisseur Raymon Hilkman, de steun van onze partner NewBeFILM die wij middels De Ontmoeting – MAAK JOUW KORTE FILM leerden kennen, kunnen wij nu met trots terugkijken op een prachtige premiere van onze co-productie DE OVERKAMMER op het Nederlands Film Festival 2021. Het blijft altijd indrukwekkend om zo’n film, waar tientallen mensen met hart en ziel aan gewerkt hebben, terug te zien op het witte doek. Het is ook een reminder én een aansporing om te blijven doen wat we doen met EQUS FILM namelijk nieuwe makers een kans te geven om hun verhalen middels film te vertellen ongeacht hun achtergrond. Een goed verhaal is namelijk een goed verhaal!
Dus grote dank aan de hele crew en cast waaronder de grote Victor Löw, onze leading man Jonathan Huisman en uiteraard de aanstichter van dit alles, regisseur Raymon Hilkman.

Lees meer

NIEUWE KORTE FILM DE OVERKAMMER

Met veel plezier kondigen we onze nieuwste korte film aan DE OVERKAMMER. De samenwerking met de talentvolle Raymon Hilkman beviel zo goed bij de film MOFFENMEID, dat we zonder nadenken in zijn volgende korte film zijn gestapt. DE OVERKAMMER gaat over een jonge student die letterlijk de strijd aangaat met zijn terugtrekkende haarlijn. Kaal of niet kaal is the question. De film zal getoond worden op het Nederlands Film Festival. BEBALD en join the movement!!!

https://cinecrowd.com/de-overkammer

 

Lees meer

IT’S A NEW DAY

IT’S A NEW DAY

Met veel plezier kondigen we vandaag onze naamsverandering aan; IFAN COMPANY wordt EQUS FILM. We blijven hetzelfde ongewone film bedrijf, maar in een nieuw jasje. We behouden onze profit for purpose structuur, waarbij we commerciële content maken voor bedrijven en waar we de winst herinvesteren in de maak van korte films met nieuw talent. Maar we gaan de koers iets aanpassen. Voor de oplettende kijker maakten we al voornamelijk films voor bedrijven die de wereld een beetje beter maakten en dat blijft voortaan het enige pad wat we bewandelen. Want zo’n krachtig middel als beeld willen we ten goede benutten.

En waarom de naam Equs? Equus is de Latijnse naam voor een zebra, die al een lange tijd ons beeldmerk is. En als je EQ en US samenvoegt dan heb je meteen twee van onze kernwaarden te pakken, we doen dingen op intuitie en met elkaar. En dat je de zebra kan zien als een ongewoon paard in een party-outfit, is alleen maar een plus. 

IT’S A NEW DAY

We are happy to announce our name change today; IFAN COMPANY becomes EQUS FILM. We remain the same unusual film company, but in a new jacket . We hold on to our profit-for-purpose structure, where we create commercial content for companies and reinvest our profit in the making of short films with new talent. But we are going to adjust the course slightly. For the observant viewer, we mainly made films for companies that made the world a little better and that will remain the only path we take from now on. Because we only want to use such a powerful tool as an moving images for the better.

And why the name Equs? Equus is the Latin name for a zebra, which has been our logo for a long time. And when you merge EQ and US, you immediately find two of our core values, we do things on intuition and together. The fact that the zebra looks like an unusual horse in a party outfit is only for the better.

Lees meer

STILTE VOOR DE STORM

Het is ogenschijnlijk heel rustig bij EQUS FILM. Maar schijn bedriegt. In deze bizarre tijden van Corona, waar onze branche en onze makers ongenadig hard getroffen zijn, zijn wij (vanuit huis ;)) heel hard aan de slag gegaan om onze nieuwe plannen versneld vorm te geven. EQUS FILM is klaar voor de volgende stap in haar leven en dat betekent los komen van het verleden. Een verleden gevuld met veel plezier, prachtige leermomenten, enorm veel mooie producties en nog veel mooiere mensen. Maar ook een verleden waarbij de wens om een duidelijkere toekomst te kiezen steeds meer vorm begon te krijgen. In die toekomst nemen wij alle mooie mensen mee en zullen wij onze ingezette koers nog beter uitdragen middels een nieuwe look, feel én naam. Het is bijna zover……

Lees meer

MOFFENMEID NU TE ZIEN BIJ VPRO 3 LAB!

Heel erg trots zijn we natuurlijk op de hele cast en crew van Moffenmeid die met veel passie en toewijding een prachtige korte film heeft gemaakt over een verborgen onderdeel van WOII. En we vinden het een eer dat we als EQUSFILM een bijdrage hebben mogen leveren aan deze film en aan de ontwikkeling van al dat talent wat op de set heeft gestaan. Deze film laat zien wat je met een goed verhaal, passie, creativiteit, doorzettingsvermogen, talent en teamgeest kan bereiken. Met gepaste trots laat ik jullie dan ook weten dat vanaf vandaag Moffenmeid te zien is bij VPRO 3LAB.

https://www.youtube.com/watch?v=eI5oER8Hr_U

Lees meer