News

Nieuwe korte film BOEZEMKRING

We zijn momenteel heel druk in pré-productie voor onze volgende korte film BOEZEMKRING waar de geweldige Ronald Giphart samen met zijn dochter Tip speciaal voor Equs Film het script schreef. De ongelooflijk getalenteerde regisseur Ayla van Kessel heeft ook meegeschreven aan het script en staat nu voor de grote taak om dit mooie verhaal over de verschillende generaties van een damesdispuut prachtig op beeld te krijgen.

De hoofdrol wordt vertolkt door de one and only Dieuwertje Blok!!!

Deze korte film vindt plaats onder ons talentontwikkelingsprogramma waar we nieuw talent een kans geven.

Lees meer

EQUS FILM IN CANNES EN HET PRINSDOM SEBORGA IN ITALIE

Als je als korte film producent aan zo’n gigantisch project begint als een internationale speelfilm, dan kan je maar een ding doen en dat is denken als Pipi Langkous: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’
Het kick-off event van onze feature film ‘cooking up a country – the movie’ was een fantastisch evenement waarbij het hele dorp van het prinsdom Principato di Seborga in Italie samen kwam om de delegatie van hooggeplaatste film gasten die we hadden opgehaald op het Festival de Cannes, waaronder de producer van ’the King’s speech’ Mark Foligno, Vice president International Business at Huanxi media Honglin Jia, CEO Filmmore Remco Mastwijk, Hoofd productie van de Ligurische filmcommissie Roberto lo crasto en Italiaanse producent Angelo Bassi, welkom te heten in het prachtige Ligurie en om ze te laten zien en proeven wat de setting van onze film zal zijn.
Aanstichter van dit alles is de schrijver James Vasey – author of The Seborga Trilogy die met zijn boek ‘Cooking up a country’ ons inspireerde om dit boek te verfilmen. Met een geweldig team hebben we laten zien waar een klein dorp goed in kan zijn en dat het een verhaal is dat de hele wereld moet gaan zien. Wij gaan met de toezeggingen die er gedaan zijn door onze gasten de volgende fase in.
Stay tuned via www.cookingupacountrythemovie.com

Een speciaal bedankje voor de Royal guards of Seborga, de tempeliers en uiteraard Her Serene Highness princes Nina Menegatto die dit project volledig ondersteund.

Foto’s van koninklijke fotograaf KaidiPhotography

Lees meer

STEPPING OUT OF OUR BOX

We zijn al een hele lange tijd achter de schermen bezig met een enorm grote productie. Een grote internationale speelfilm en dat is niet iets wat we bij Equs Film normaal doen. Maar als je de kans krijgt om de filmrechten te verwerven van een prachtig boek dat zich afspeelt in een real-life prinsdom op een van de mooiste plekjes in Italie, dan kan je die kans niet lagen liggen. Tijdens het filmfestival Cannes zal een delegatie van internationale film producenten en andere belangrijke filmmakers het Italiaanse dorp Seborga en prinses Nina Menegatto ontmoeten om met eigen ogen de prachtige setting van deze film te aanschouwen. En dat is niet ongemerkt gebleven in de Italiaanse pers.

Photographie by Royal photographer @Kaidi-Katariin Knox / Principato di Seborga

https://www.sanremonews.it/2023/05/18/mobile/leggi-notizia/argomenti/altre-notizie/articolo/seborga-progetto-per-far-diventare-il-principato-nel-set-di-un-film-domenica-arrivano-i-produttori.html

 

 

Lees meer

Regisseur Ayla van Kessel gaat de nieuwe korte film van Ronald Giphart en zijn dochter regisseren!!!

Met gepaste trots mogen wij de regisseur van onze komende korte film presenteren: Ayla van Kessel!
Ayla zal de regie op zich nemen van de korte film die één van Nederlands beste schrijvers Ronald Giphart samen met zijn dochter Tip Lammes schrijft.
Ayla is een talentvolle regisseur die studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en de prachtige korte film “Eredaad” maakte, geïnspireerd op het leven van de WOII-verzetsstrijder Hannie Schaft (het meisje met het rode haar).
Aangezien het verhaal over sterke vrouwelijke karakters gaat, wilden we heel graag dat een vrouw de regie op zich zou nemen en we zijn heel blij met de keuze voor Ayla!
Stay tuned voor de volgende stap in het productieproces.

Lees meer

PRIMEUR

PRIMEUR!!
Hoewel we nog druk in de post-productie zitten van onze korte film Komt een man bij de Bakker van Marijn Liek met in de hoofdrol THOMAS VAN LUYN en Lizelotte van Dijk, zijn we nu alweer aan het vooruitkijken naar de toekomst.
Met enorme trots kunnen we melden dat de volgende korte film van EQUS FILM geschreven zal worden door de beroemde, geweldige en super sympathieke schrijver RONALD GIPHART en zijn talentvolle dochter Tip Lammes. Vader en dochter werken voor het eerst samen en dit zal niet alleen een prachtig script, maar zeker ook een prachtige film opleveren. Stay tuned voor meer informatie over deze unieke samenwerking
.

Lees meer

Nieuwe korte film met Thomas van Luyn

We beginnen 2022 goed met de productie van de korte film KOMT EEN MAN BIJ DE BAKKER. Niemand minder dan Thomas van Luyn zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Komt een man bij de bakker is een korte en absurdistische film over Peter. Hij is verliefd op het meisje dat bij de bakker werkt en gaat daar vandaag wat bestellen. Hij heeft last van keuzestress en wilt de juiste bestelling plaatsen om indruk op haar te maken. De film is geschreven en geregisseerd door Marijn Liek die zich met dit script voor het eerst op het schrijvers-en regievak stort. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen omdat Marijn al vele jaren bij EQUS FILM verantwoordelijk is voor alle korte films die wij onder ons label Equs Academy hebben gemaakt.

 

Lees meer

De Overkammer op het NFF

Een korte film maken in een zeer turbulent jaar was waarachtig geen makkelijke opgave. Maar dankzij de volhardendheid van de geweldige regisseur Raymon Hilkman, de steun van onze partner NewBeFILM die wij middels De Ontmoeting – MAAK JOUW KORTE FILM leerden kennen, kunnen wij nu met trots terugkijken op een prachtige premiere van onze co-productie DE OVERKAMMER op het Nederlands Film Festival 2021. Het blijft altijd indrukwekkend om zo’n film, waar tientallen mensen met hart en ziel aan gewerkt hebben, terug te zien op het witte doek. Het is ook een reminder én een aansporing om te blijven doen wat we doen met EQUS FILM namelijk nieuwe makers een kans te geven om hun verhalen middels film te vertellen ongeacht hun achtergrond. Een goed verhaal is namelijk een goed verhaal!
Dus grote dank aan de hele crew en cast waaronder de grote Victor Löw, onze leading man Jonathan Huisman en uiteraard de aanstichter van dit alles, regisseur Raymon Hilkman.

Lees meer

NIEUWE KORTE FILM DE OVERKAMMER

Met veel plezier kondigen we onze nieuwste korte film aan DE OVERKAMMER. De samenwerking met de talentvolle Raymon Hilkman beviel zo goed bij de film MOFFENMEID, dat we zonder nadenken in zijn volgende korte film zijn gestapt. DE OVERKAMMER gaat over een jonge student die letterlijk de strijd aangaat met zijn terugtrekkende haarlijn. Kaal of niet kaal is the question. De film zal getoond worden op het Nederlands Film Festival. BEBALD en join the movement!!!

https://cinecrowd.com/de-overkammer

 

Lees meer

IT’S A NEW DAY

IT’S A NEW DAY

Met veel plezier kondigen we vandaag onze naamsverandering aan; IFAN COMPANY wordt EQUS FILM. We blijven hetzelfde ongewone film bedrijf, maar in een nieuw jasje. We behouden onze profit for purpose structuur, waarbij we commerciële content maken voor bedrijven en waar we de winst herinvesteren in de maak van korte films met nieuw talent. Maar we gaan de koers iets aanpassen. Voor de oplettende kijker maakten we al voornamelijk films voor bedrijven die de wereld een beetje beter maakten en dat blijft voortaan het enige pad wat we bewandelen. Want zo’n krachtig middel als beeld willen we ten goede benutten.

En waarom de naam Equs? Equus is de Latijnse naam voor een zebra, die al een lange tijd ons beeldmerk is. En als je EQ en US samenvoegt dan heb je meteen twee van onze kernwaarden te pakken, we doen dingen op intuitie en met elkaar. En dat je de zebra kan zien als een ongewoon paard in een party-outfit, is alleen maar een plus. 

IT’S A NEW DAY

We are happy to announce our name change today; IFAN COMPANY becomes EQUS FILM. We remain the same unusual film company, but in a new jacket . We hold on to our profit-for-purpose structure, where we create commercial content for companies and reinvest our profit in the making of short films with new talent. But we are going to adjust the course slightly. For the observant viewer, we mainly made films for companies that made the world a little better and that will remain the only path we take from now on. Because we only want to use such a powerful tool as an moving images for the better.

And why the name Equs? Equus is the Latin name for a zebra, which has been our logo for a long time. And when you merge EQ and US, you immediately find two of our core values, we do things on intuition and together. The fact that the zebra looks like an unusual horse in a party outfit is only for the better.

Lees meer