HAPPY NEW YEAR!

KERSTNIEUWSBRIEF IFAN 2017

Zo aan het einde van het oude jaar en aan het begin van het nieuwe jaar is het altijd een mooi moment om terug te kijken én vooruit te blikken.

Het idee achter IFAN COMPANY is dat we met een netwerk van film-en video makers zowel mooie artistieke als mooie commerciële producties willen maken om zo een positieve bijdrage te leveren aan makers, klanten én de wereld. En met dat streven zijn we in 2017 weer een stapje verder gekomen. In 2017 hebben we de nadruk wat verlegd van de artistieke producties naar de commerciële producties. Dit omdat we onze eigen artistieke producties willen kunnen financieren vanuit de opbrengsten van de commerciële tak. We hebben voor vele klanten het afgelopen jaar mooie tv-commercials, video’s en webseries mogen maken.

Maar waar we bijzonder blij mee zijn is dat we steeds meer klanten mogen verwelkomen die op een positieve manier een bijdrage leveren aan deze wereld. Het geeft een extra boost om voor deze klanten te mogen werken omdat je met z’n allen voelt dat je onderdeel bent van een groter geheel. Heel blij waren we dan ook dat we ook dit jaar weer de tv-commercial mochten maken voor Stichting Villa Pinedo. Deze stichting, die opkomt voor kinderen van gescheiden ouders, is een prachtig doel om voor te werken. De manier waarop deze productie tot stand is gekomen heeft weer heel veel extra waardering, aandacht en positieve energie van en aan onze crewleden gegeven. Ook hebben we door middel van onze regisseur Dennis Overeem een aantal gevluchte Syriers een plek op de set kunnen geven. Als we allemaal een steentje bijdragen dan zie je hoever je daarmee komt. De tv-commercial wordt inmiddels uitgezonden op zo ongeveer alle tv-kanalen en heeft enorm bijgedragen aan de naamsbekendheid en de aanwas van jongeren bij Villa Pinedo.

Andere bijzondere producties van afgelopen jaar hebben we mogen maken voor Evidentia Publishing die middels een groot netwerk van gerenommeerde artsen en deskundigen zijn uiterste best doet om ‘child sex trafficing’ de wereld uit te helpen; Alliance of Nature die zich inzet voor het behoud van alle levende wezens in onze kringloop, te beginnen bij de neushoorn; en dierenwinkelketen Pets Place, waar we voor kijkers prangende vragen op het gebied van hun huisdieren mochten beantwoorden. En het is natuurlijk altijd leuk om in opdracht van KLM een kijkje in de cockpit te verzorgen middels de webserie ‘cockpittales’ die IFAN COMPANY voor KLM mag maken.

Voor 2018 willen we de koers die we hebben ingezet voor de commerciële tak vasthouden en uitbreiden, maar we willen ook weer extra aandacht gaan geven aan het netwerk en de artistieke producties. Marijn Liek is de drijvende kracht achter een paar nieuwe IFAN ACADEMY-producties waar we er momenteel 3 van in ontwikkeling hebben. Het paradepaardje daarvan is de korte film ‘Opera op de Wadden’ die we maken in samenwerking met een paar grote jongens in hun vakgebied;  regisseur Elmer de Haas (commercial regisseur C&A tv-reclames), Lars Boom (scenarist ‘Michiel de Ruyter’ en ‘Tuintje in mijn Hart’) en composer Eric van Tijn (‘The passion’ en nog zoveel meer dat het hier niet gaat passen). Er ligt momenteel een aanvraag bij NTR-kort voor deze film, dus duimen maar dat we daar voor worden uitgekozen.

Via facebook, onze website en de vierjaarlijkse nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Dan rest ons nog om onze grote dank uit te spreken naar onze relaties, klanten en makers die voor al het moois in 2017 hebben gezorgd en van wie we hopelijk in 2018 nog veel meer gaan zien. Dank allen! Het was een feestje om met jullie op de set te staan!